Nieuws

Helemaal op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en onze projecten? Volg ons op Instagram en Facebook!

 

13 juni 2023

Na het overlijden van onze pony Teddy, zijn we voor onze andere pony Wendy op zoek gegaan naar een nieuwe vriendin. Vandaag hebben wij deze mooie pony mogen verwelkomen op de boerderij. Ze heet Magic en mag bij ons gaan genieten van haar welverdiende pensioen. Welkom Magic. 

11 maart 2023

Vandaag en gister vond NLDoet 2023 plaats. We mochten een grote groep vrijwilligers ontvangen van NHradio en Arcadis. Weer of geen weer, ze waren enthousiast en gemotiveerd om onze plek weer een stukje mooier te maken. Er is gewerkt aan een tweede XL instectenhotel. Diverse vogelnest- en vleermuiskasten zijn opgehangen. Er is een geul gegraven voor een afvoerbuis om het overtollige regenwater af te voeren. Het kippenhok is voorzien van vers zand waarbij ook het gaas in de bodem vernieuwd is. En er is een wilgenhek gevlochten om onze betonnen mesthoop een vriendelijker aanzicht te geven. 

Dank aan alle mensen van Arcadis en NHradio. Jullie hebben door jullie inzet en gezelligheid een grote glimlach op onze gezichten getoverd.

26 januari 2022

Vandaag hebben we officieel afscheid genomen van onze zorgboer Stefan Fokkink. Stefan was mede-initiatiefnemer en -oprichter van De Badhoeve. Nu 13 jaar later gaat Stefan een nieuw avontuur tegemoet samen met zijn vrouw Mirjam als ''Herenboer'' in Haaksbergen.

19 oktober 2022

Onze oude mesthoop was hard aan vernieuwing toe. Vanaf vandaag is onze nieuwe, betonnen mestbak klaar voor gebruik!

20 april 2022

Deze week is de paardenbak gerenoveerd. Onder leiding van Gerwin van Vliet van Boerderijautomaat Waverveen is de paddock gedraineerd en voorzien van een dikke laag vers zand. Ook kregen een aantal deelnemers de kans om actief deel te nemen aan dit grote project. De dieren zijn er erg blij mee!

1 augustus 2022

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van onze lieve Hyline. Ze had al enige tijd last van haar longen en de medicatie hielp niet meer. In het bijzijn van een aantal vrijwilligers is ze, grazende tot het laatste moment, zachtjes ingeslapen. Ze is 29 jaar oud geworden.

Dag Hyline. Je wordt gemist.

19 februari 2022

3 maanden geleden bracht ons het trieste bericht dat één van onze zwarte zwanen was doodgebeten door een hond. Sinds kort heeft ons mannetje weer een vriendinnetje erbij. Nu maar hopen dat het klikt.

Julian's wenskaarten

Eén van onze deelnemers, Julian, houdt zich veel bezig met fotografie. Hij bezoekt veel dierentuinen om daar de dieren op de foto te zetten. Van deze foto’s zijn kleurrijke wenskaarten gemaakt. Deze zijn te koop op www.bloomanddream.nl.

De opbrengst gaat volledig naar het Prinses Máxima Centrum.

14 mei 2021

Vanochtend is helaas onze grote geit Helmer overleden. Hij is heel oud geworden voor een geit. Het was een hele slimme geit en een grote knuffelbeer. Het gezicht van de boerderij. We zullen hem missen!

16 april 2021

Vandaag hebben we twee nieuwe lammetjes gekregen die we groot mogen brengen met de fles. Het zijn twee ooitjes (vrouwtjes).
Links: Noortje
Rechts: Emmy

7 april 2021

Sinds kort hebben we 3 nieuwe mandarijneenden en 2 carolina-eenden die lekker rondzwemmen in het naastgelegen Vierbuizenmeertje.

30 maart 2021

Vandaag is ons knuffelschaap Wolletje overleden na de complicaties van zijn castratie. Hij was altijd heel gezellig, sociaal en had veel fans. We zullen hem heel erg missen...

9 februari 2021

De boerderij is afgelopen weekend omgetoverd in een winterwonderland. Het vereist wat meer zorg voor de dieren, maar dat mag de pret niet drukken. Het levert hele leuke plaatjes op.

Volg onze Instagram of Facebook pagina voor de leukste beelden van onze dieren! @zorgboerderderij_de_badhoeve


23 december 2020

Wij zitten al helemaal in kerststemming. De lampjes buiten geven 's avonds een mooi plaatje en een warme sfeer. Leuk om zelf een keer langs onze ''levende kerststal'' te lopen. De katten genieten binnen ook van alle kerstversiering.

We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2021!


1 november 2020

Vandaag hebben we twee kittens opgehaald. Ze heten Sammie (rechts) en Tommie (links) en komen van een stal waar ook paarden, koeien en honden rondlopen. Ze zijn dus wel wat gewend! Hun moeder voerde ze muizen, ratten en zelfs konijnen. Nu is het wachten tot ze groot en zelfstandig genoeg zijn om zelf ratten en muizen te vangen rond de boerderij.

17 oktober 2020

Vandaag is het terras gelegd. Het vergde heel wat lawaai en getril, maar dan heb je ook wat! En het plaatje is nog afgemaakt met een mooie boom in het midden.

2 oktober 2020

Een paar weken geleden hebben we een zwarte zwanenpaar ontvangen op de boerderij. Het vrouwtje heet Jett en het mannetje heet Pierro. Ze zwemmen inmiddels vrij rond in het Vierbuizenmeertje naast de boerderij!

20 augustus 2020

Vandaag werden er zonnepanelen geplaatst op het dak van de nieuwe blokhut. Laat de zon maar komen!


18 augustus 2020

De afgelopen dagen hebben een aantal mannen hard gewerkt aan de nieuwe hekken bij de stallen. Er werden eerst palen in de grond geslagen en daarna zijn de latten aan de palen bevestigd. Alles werd heel nauwkeurig gedaan met een waterpas. Het was veel zweten, maar het resultaat mag er zeker zijn!


29 juli 2020

Tot onze grote teleurstelling waren er twee ramen van de nieuwe blokhut ingeslagen met een steen. Om de schade te vergoeden hebben we van de zaak Ottenhof Motoren een donatie gekregen van €500. Heel erg bedankt!

13 juni 2020

De oude blokhut is gesloopt! Van 's ochtends vroeg tot begin van de middag zijn onze klusjesmannen bezig geweest met het afbreken. Er komt een groot terras voor in de plaats!


6 juni 2020

Vandaag mochten we twee katten uit het asiel verwelkomen op onze boerderij! Ze heten Sate en Samosa en zijn 3 jaar oud. De laatste maanden hebben we veel last van ratten en muizen. Het is de bedoeling dat deze katten straks lekker gaan jagen op de ratten en de muizen. Ze zijn in het wild geboren en daarom ook nog wat schuw. We gaan er alles aan doen om ze een prettig gevoel te geven op de boerderij. Voorlopig blijven ze nog 6 weken binnen in hun eigen kamertje in de nieuwe blokhut om te wennen.

Sate

5 juni 2020

We willen Foto & CD Shop Halsema bedanken voor een mooie donatie aan de boerderij t.w.v. €500!! Gerard Joling en Fred van Leer waren er ook bij voor opnames van een tv-programma. Heel leuk!

14 mei 2020

Vanmiddag was het zover! Ank is rond 12u bevallen van twee bokjes genaamd Guus en Binky. Via deze link kom je bij een filmpje die 4 uur na geboorte is opgenomen:  youtu.be/4R7zvB-f5EA

2 mei 2020

Vandaag zijn er twee lammetjes gearriveerd die we met de fles zullen grootbrengen. Ze krijgen 4x per dag een fles.

24 april 2020

Vandaag waren er opnames voor een tv-programma van BNNVARA met Sander Lantinga en Kees Tol! Het programma heet Sander en het Mysterie van de Legendarische Duo's. Sander en Kees moesten een aantal klusjes doen waarbij het aankwam op échte samenwerking. Onze zorgboer Marc en onze deelnemers Dirk en Bas hebben hier ook een kleine rol in mogen spelen. Maandag 1 juni is het om 20:55 te zien op NPO3!!

29 mei 2019

De zorgboerderij werkt sinds enkele weken samen met de voedselbank Haarlemmermeer. Deze week verscheen hierover een voorpagina-artikel in de Westerpost.

25 maart 2018

Acht dagen geleden, op 17 maart werden deze twee lammetjes geboren, die voorlopig bij ons blijven logeren, tot het zelfstandige schaapjes zijn. Ze worden op dit moment 4 x per dag gevoed met de fles. Kom maar eens kijken, dan mag je ze ook een keer de fles geven. Leuk!

10 maart 2018

De lente is in aantocht. De dierenbevolking op de boerderij is uitgebreid met een 8-tal kuikentjes.

31 december 2017

25 november 2017

Vandaag is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De zorgboerderij heeft een eigen ooievaarsnest. De plaatsing is mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Meerlandenfonds en de stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp.

11 oktober 2017

Onlangs is de zorgboerderij verblijd met 2 jonge cavia's, die hier vertroeteld worden met vruchtenhapjes.

14 mei 2017

Gisteren was onze Open dag. De belangstelling heeft onze verwachtingen overtroffen. Het was een fantastische dag. Voor een verslag met foto's, klik hier.

7 mei 2017

Sinds deze week hebben we 3 prachtige lammetjes te logeren. Ze worden twee keer per dag met de fles gevoed.

6 mei 2017

Drie weken geleden is de ophokplicht voor de kippen weer opgeheven. Die was ingesteld in verband met dreigende vogelgriep. Maar nu de kippen weer naar buiten mogen, hebben ze collectief besloten om te beginnen met broeden. In de kraamkamer van het kippenhok zitten 6 kippen zij aan zij op minstens 20 eieren. De eerste twee zijn deze week uitgekomen. De rest zal spoedig volgen.

6 mei 2017

Ongeveer één keer per jaar worden de paarden en de ezels bekapt door de hoefsmid.De natuurlijke slijtage van de hoeven wordt een handje geholpen, omdat de dieren het hele jaar op zachte grond en gras lopen. Het is iedere keer weer even een klus om de dieren stuk voor stuk een halster om te doen, zodat ze vastgezet kunnen worden. Ze laten zich niet zomaar vangen.


16 april 2017

Op zaterdag 13 mei is de open dag van de boerderij. De hekken en de deuren staan open voor het publiek
van 11.00 uur tot 16.00 uur. Dat betekent: dieren aaien, een goed gesprek met een paard, een geitje, een varkentje of een ezel. De paarden en de ezels worden die dag ook voor het eerst dit jaar in de wei gelaten.  Dat is feest!
Zorgboeren en vrijwilligers zijn aanwezig om u te informeren en uw vragen over de zorgboerderij te beantwoorden.
Er zijn verschillende kraampjes met biologische producten. Er is een prijsvraag! Er is koffie, thee, limonade en appeltaart. En een springkussen natuurlijk.

Het wordt heel gezellig. Draagt u de zorgboerderij een warm hart toe, kom dan langs op zaterdag 13 mei!

11 maart 2017

Vandaag was weer de jaarlijkse NLdoet-dag. Opnieuw zijn vrijwilligers in groten getale komen opdagen om te helpen bij nieuwe en achterstallige klussen. Klik hier of bovenaan de pagina voor een fotoverslag.

7 maart 2017

In de loop van vorige jaar ontstond de behoefte om over een eigen kas te kunnen beschikken, om zo een grotere variatie te kunnen aanbrengen in het groente-aanbod. Dit jaar is het zover. De aanschaf is mogelijk gemaakt door een donatie van €500 van Foto & CD Shop Halsema. Het is al de derde keer dat Halsema zo'n bedrag schenkt aan de Zorgboerderij. Het geld wordt opgebracht met de verkoop van tweedehands boeken in de winkel op de Sloterweg.

Op de foto's zien we de kas in aanbouw. Op de laatste foto overhandigt Marcel Halsema de gevulde envelop aan zorgboer Stefan Fokkink.


4 december 2016

Wat een verrassing, toen zaterdagmiddag om één uur ineens de Sint met drie Pieten voor de deur stond bij de zorgboerderij. Dat was nog niet eerder gebeurd. Het werd een feestelijk halfuurtje. De Sint had een zak met cadeautjes bij zich en de kinderen zongen luidkeels alle sinterklaasliedjes die ze kenden.  


12 oktober 2016

Vorige week zijn twee hangbuikzwijntjes op de boerderij komen wonen. Daartoe werd een stukje van de wei omheind met een nieuw hekwerk. Op deze manier wordt ook de leefruimte voor de geitjes vergroot. De zwijntjes voelden zich heel snel op hun gemak. Ze laten zich zonder problemen aaien.

3 september 2016

Bij de kinderopvang SmallSteps in de Adelaarstraat werd gisteren het jaarlijkse zomerfeest gehouden voor ouders en kinderen. Aan de Zorgboerderij werd gevraagd of deze een bijdrage wilde leveren met de aanwezigheid van enkele geitjes, kippen en konijnen voor de kinderen. Een van onze vrijwilligers  was de hele middag aanwezig om een oogje in het zeil te houden en vragen over de dieren te beantwoorden.

20 augustus 2016

Een van de loopeenden die we begin januari kregen (zie het bericht van 8 januari) heeft in de tweede week van juli in de ezelstal het leven geschonken aan twee jonge eendjes. Inmiddels zijn ze al flink gegroeid en voelen ze zich helemaal thuis op de boerderij.

16 juli 2016

Vijf maanden oud zijn de 4 geitjes inmiddels. Ze hebben net hun wettelijk verplichte oorbellen gekregen. En ze hebben het uitstekend naar hun zin. Het bokje Stef heeft zich verzekerd van een plek vanwaaruit hij de situatie goed kan overzien.

1 juni 2016

Het heeft even geduurd, maar vandaag mochten pony's en ezels eindelijk de wei in. Omdat het zo'n vrolijk moment is, extra veel foto's. Het is duidelijk dat ze blij zijn met de ruimte om te rennen en zo'n veld met vers gras. Om te voorkómen dat ze er te veel van eten, gaan ze vanavond wel weer in de stal. Op de laatste foto de hernieuwde kennismaking tussen Jaap en Schaap.

28 mei 2016

Vandaag wordt er hard gewerkt aan een drainage-systeem voor de paardenbakken. De afgelopen winter werd het bij vlagen door de overvloedige neerslag een steeds grotere modderpoel, waardoor de loopruimte voor de pony's en de ezels steeds kleiner werd. Dankzij een ruime gift van fotozaak Halsema (zie het bericht van 28 oktober 2015) en een recentelijk ontvangen subsidie van de stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp  konden de werkzaamheden vandaag van start gaan. Er wordt zo'n 50 meter drainagebuis gelegd op 80 cm diepte.

26 mei 2016

Het is inmiddels 12 weken geleden dat de 4 geitjes werden geboren. Op de foto met Herman Post zijn ze 1 dag oud. Op de volgende foto ruim 80 dagen, en lopen ze de hele dag te rennen, te klauteren en te stoeien.

Ook de kuikens die half april uit de eieren kropen, groeien hard en zijn nu na 6 weken verhuisd van het kuikenverblijf naar het kippenhok.24 mei 2016

Een kleine vernieuwing in de voorzieningen vormt de aanleg van schrikdraad, waarmee de wei, waar vanaf 1 juni de pony's en de ezels weer mogen grazen, in tweeën wordt gesplitst. Als op de ene helft de dieren lopen, kan de andere helft bemest worden. En door dat regelmatig af te wisselen wordt de dagelijkse bedrijfsvoering weer een klein beetje gemakkelijker.

27 maart 2016

In een van de paardenstallen broedt een duif. Ze heeft 2 jongen, die inmiddels al behoorlijk in de veren steken, al zien ze er nog wel wat rafelig uit.


14 maart 2016

Na de fantastische NLdoet-dag afgelopen zaterdag (klik hier voor een fotoverslag), is vandaag de rust enigszins weergekeerd en mogen de jonge geitjes voor het eerst even snuffelen aan buitenlucht en lentelicht.

1. Zonder veel schroom naar buiten stappen.
2. Nog even wat foerageren.
3. Het buitenverblijf verkennen.
4. En al snel dartelend in de zon.

5 maart 2016

Het wonder is geschied. Ons nieuwe geitje Fleur (zie bericht 21 december) is vandaag bevallen van een vierling. De boerderij verkeert de hele dag in staat van opwinding. Iedereen wil komen kijken. Op de foto's is het een zoekplaatje, maar het zijn er echt vier. Ze willen allemaal tegelijk alle warmte en aandacht van moeder Fleur.

12 februari 2016

Onze drie Brahma-hennen hebben onlangs gezelschap gekregen van een in hetzelfde pak gestoken trotse Brahma-haan. We zijn heel benieuwd wat de gevolgen daarvan zullen zijn. Het broedseizoen begint over een week of twee.

8 januari 2016

Deze week zijn er 4 nieuwe loopeenden bij ons komen wonen. Ze zitten nu nog even in een afgesloten stukje van de vijver, om te wennen. En ze zijn nog een beetje verlegen. Maar binnenkort komen ze ongetwijfeld gezellig het erf op lopen, voor hun dagelijkse portie voer.

30 december 2015

Zojuist is onze jaarlijkse brief aan alle donateurs de deur uit gegaan. Daarin staat onder meer dat we met de folderactie in december 2014 een recordopbrengst hebben gehad. Inmiddels ontvangen we als gevolg van de nieuwe folderactie van 2 weken geleden dagelijks nieuwe donaties. Van de resultaten zullen we u hier op de hoogte houden. 

21 december 2015

Vandaag is Fleur, ons nieuwe geitje, gearriveerd. Ze komt van kinderboerderij Dierenvreugd in Aalsmeer. De eerste kennismaking met de veel grotere bok Helmer was wat onwennig. Ze durft nog niet met hem in één hok. Monique heeft een provisorisch onderkomen gemaakt, zodat ze geen nachtrust tekort komt. Ze is heel vriendelijk.


20 december 2015

In de Pelgrimskerk aan de Havikstraat werd vandaag een kinderkerkdienst gehouden, waarbij het kerstverhaal werd uitgebeeld met o.a. een levende kerststal. Daartoe waren onze schapen, ezel Lola en geit Helmer ook uitgenodigd. Met name voor Lola was enige overredingskracht nodig om haar naar de kerk te krijgen. Helmer kon het prima vinden met Maria en Jozef.

16 december 2015

Het Meerlandenfonds, waarin Afvalbedrijf Meerlanden ook dit jaar € 50.000 heeft gestort, heeft op 10 december jl. 90 goede doelen en verenigingen blij gemaakt met een donatie. Het betreft organisaties uit het hele verzorgingsgebied van Meerlanden. Wij mochten dit jaar € 600 ontvangen. 

Het bericht hiernaast is overgenomen uit het Witte Weekblad.

12 december2015

In het weekend van 12/13 december zijn door de vrijwilligers van de Zorgboerderij wederom 2500 folders huis aan huis verspreid in de oostelijke helft van Badhoevedorp. Met deze folderactie wordt beoogd het benodigde bedrag van € 6000 binnen te halen voor een jaar voer en verzorging van de dieren. Het afgelopen jaar is dat gelukt en daar zijn we heel blij mee. We hopen ook in 2016 alle dieren een goed verblijf te kunnen blijven bieden op de Zorgboerderij.

15 november 2015

Vanochtend is onze oudste bewoner Jody overleden. Ze is bijna 33 jaar oud geworden, een zeer hoge leeftijd voor een pony. Haar slokdarm liet geen eten of drinken meer door. Ze had al langere tijd problemen met het eten. Nu ging het niet meer en hebben we haar moeten laten inslapen. 

9 november 2015

Nadat in oktober onze geit Truus plotseling was overleden, hebben we gezocht naar een vervangster en een nieuw maatje voor Helmer. Die hebben we inmiddels gevonden bij kinderboerderij Dierenvreugd in Aalsmeer. Ze heet Fleur en is (hopelijk) zwanger als ze bij ons komt in de loop van december.


28 oktober 2015

Nadat de zorgboerderij gedurende de zomer enige tijd heeft moeten draaien met één zorgboer en met extra inzet van vrijwilligers, is per 1 oktober Monique van Ruiswijk aan de slag gegaan. Daar zijn we heel blij mee, getuige ook de berichtgeving hierover op de voorpagina van de Westerpost.

Eveneens in oktober mochten we een tweede schenking ontvangen van € 500 van fotozaak Halsema. Het echtpaar Halsema verkoopt daartoe voor een prikkie de prachtigste boeken, die door gulle gevers worden geschonken. De volledige opbrengst van deze verkoop komt ten goede aan de zorgboerderij. 
Op de foto bij het krantenartikel wordt de € 500 door Marcel Halsema overgedragen aan Monique van Ruiswijk.

27 oktober 2015

Het Oranje Fonds organiseert in 2016 opnieuw NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. En evenals vorige jaren heeft ook de Zorgboerderij zich hiervoor aangemeld. Het afgelopen jaar werden diverse dierenverblijven opgeknapt (zie foto). We hopen komend jaar, op 12 maart, van 10.00 - 15.00 uur, opnieuw veel vrijwilligers te mogen begroeten. De titel van het project is: Lente op de boerderij. We hebben de zon al besteld.