De zorgboerderij

Dagbesteding

Op de boerderij kunnen mensen meewerken aan de verzorging van de dieren en het onderhoud van de dierenverblijven. Ook kunnen ze tuinieren in de biologische groente- en bloementuinen.

Er zijn paarden, ezels, geiten, schapen, kippen, konijnen, eenden en duiven, die dagelijks gevoerd worden en aandacht vragen.

We hechten aan een goede sfeer in een veilige omgeving, waarbij het actief zijn in de natuur op een vanzelfsprekende manier samengaat met het gezamenlijk koffie / thee drinken en lunchen in de huiselijk ingerichte blokhut of buiten.

De ervaring heeft geleerd, dat de dagbesteding op de boerderij een positief effect heeft op gedrag en stemming.

 

“Ik voel me hier gewoon thuis” (zorgcliënt).

“Sinds hij op De Badhoeve werkt, is hij thuis ook weer veel actiever” (familie van cliënt)

“Als hij thuiskomt, zie ik weer een twinkeling in zijn ogen” (partner van cliënt)Voor wie?

De zorgboerderij is geschikt voor:

  • ouderen (met en zonder dementie)
  • mensen met een psychische hulpvraag
  • mensen met een verstandelijke en/of fysieke beperking
  • jongeren met gedragsproblemen
  • kinderen met een vorm van autisme
  • mensen met een burn-out

Mantelzorger (lichte) dementie

Zorgt u voor een (licht) demente partner of vader of moeder, dan bent u mantelzorger en doet u goed en belangrijk werk. Misschien helpt het u om deze zorg vol te houden door eens een dag of een paar dagdelen tijd voor uzelf te hebben.

Weet dan dat de boerderij een mooie en veilige plek is voor een aangename dagopvang voor uw partner of vader of moeder.

Ouder(s) van kinderen met een spectrum stoornis

Heeft u als ouder de zorg voor een kind met een bijzondere hulpvraag zoals bijv. een spectrum stoornis, dan is er ook de mogelijkheid voor opvang op de boerderij. Onze opvang is professioneel; de opvang vindt plaats in kleine groepen van maximaal 5 à 6 kinderen.

Wilt u meer weten of wilt u een keer komen kijken? Neem dan even contact op.

Gisteren, vandaag en morgen

Stichting Zorgboerderij De Badhoeve is in 2010 gestart met de dagbesteding voor zorgvragers.

De boerderij heeft een grote weide en ligt centraal in Badhoevedorp aan het Vierbuizenmeertje. In de directe omgeving zijn winkels, een huisartsenpraktijk en een bushalte.

De afgelopen jaren heeft deze prachtige locatie zich ontwikkeld tot een gevarieerde plek voor onze doelgroepen. Daarnaast komen er dierenliefhebbers en kinderen van naburige scholen.

Deze ontwikkeling zal de komende jaren verder uitgebouwd worden door samenwerking te zoeken met de plaatselijke basisscholen. Hierbij wordt onder meer gedacht aan het geven van gerichte lessen op het gebied van dieren en hun verzorging, voeding en milieu en van tuinieren.