Biologische moestuin

Biologische groenten oogsten bij Zorgboerderij de Badhoeve

Uit gesprekken met mensen is gebleken dat er in Badhoevedorp weinig mogelijkheden zijn om biologische groente te krijgen. Daarom is er in 2016 op zorgboerderij de Badhoeve een start gemaakt met een biologische zelf-oogsttuin. Het project kreeg vanaf het begin veel positieve reacties.
Het jaar daarop hebben we onder andere een kas geplaatst waardoor we niet alleen andere groenten konden gaan kweken, maar die ook eerder en langer beschikbaar hebben.

Abonnement

Liefhebbers van gezonde, biologisch geteelde groenten kunnen een abonnement nemen. De tuin is een zelf-oogsttuin; dit houdt in dat de oogstdeelnemers wekelijks naar de tuin komen om zelf hun deel te oogsten (indien nodig met hulp van de mensen op de boerderij). Praktisch gezien houdt dit in dat er vanaf half mei tot november, 2 à 3 stuks biologisch-dynamisch geteelde groente per week uit de tuin geoogst kunnen worden.

Het is met ingang van dit seizoen ook mogelijk door te geven wat je geoogst wilt hebben. Samen met de deelnemers maken we dan een pakketje voor je klaar dat je daarna op kunt komen halen.

Deelname kost 100 euro per jaar, en dient na de bevestiging te worden overgemaakt naar:
Stichting Boerderij de Badhoeve. Bankrekening : NL65 RABO 0155655949

Onze intentie is om zoveel mogelijk verschillende groenten te hebben en voldoende spreiding door het seizoen. Deelnemers kunnen invloed uitoefenen welke gewassen geteeld worden en ze kunnen meehelpen in de tuin. Ze zijn ook deelnemer in het risico. Gaat een groente niet goed, dan is dit het risico van iedereen die meedoet. Verder ben je ook altijd welkom voor een bezoekje aan de tuin tijdens onze werkdagen.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mail naar ronald.de.vre@sap.com
Of neem contact op met Marije van den Hoek: 06-33686524.

Dit jaar hebben we onder meer de volgende gewassen in de tuin:

Uien - Kruiden - Komkommer - Knolselderij - Aardbei - Bloemkool - Pompoen - Kropsla
Rabarber - Spitskool - Courgette - Spinazie - Kapucijners - Koolrabi - Radijs - Bleekselderij
Peultjes - Paksoi - IJsbergsla - Munt - Tuinbonen - Tuinkers - Raapstelen - Andijvie
Tomaten - Bietjes - Boerenkool - Lente-ui - Wortels - Spruitkool